تحصیل پرستاری خارج از کشور

تحصیل پرستاری خارج از کشور در مقاطع دانشگاهی مختلف امکان‌پذیر است و به دانشجویان این فرصت را می‌دهد تا پس‌از اتمام تحصیل در کشورهای پیشرفته به‌عنوان پرستار استخدام شوند.

مشاوره تلفنی 021-43859
2025/2/9f6d4ed7-35fb-4f37-81fb-8af5ba5618fe.jpg

مشاوره تحصیل پرستاری خارج از کشور

کارشناسان ما در بالدانو با تحصیل پرستاری خارج از کشور کاملا آشنا هستند و با در‌نظر‌گرفتن شرایط شما، بهترین راهنمایی‌ها را ارائه می‌دهند.

در مطلب حاضر، توضیحات کاملی درباره تحصیل پرستاری خارج از کشور ارائه داده‌ایم. درصورت داشتن هرگونه سوال و ابهام، می‌توانید فرم مشاوره را تکمیل کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

شما می‌توانید در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ الی ۱۷ و در روز پنجشنبه از ساعت ۹ الی ۱۴ برای مشاوره تلفنی رایگان با شماره ۰۲۱۴۳۸۵۹ تماس بگیرید.

اطلاعات خود را برای مشاوره وارد کنید. مشاوران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
{{service.error}}
{{fullName.error}}
{{phone.error}}
{{error}}
فهرست مطالب

    آشنایی با رشته پرستاری

    رشته پرستاری از رشته‌های پیراپزشکی است و در دسته رشته‌های مراقبت بهداشتی قرار می‌گیرد. پرستاری ازجمله رشته‌هایی است که با واحدهای اجباری برای آموزش‌های عملی همراه است. تحصیل پرستاری در دوره دانشگاهی کاردانی امکان‌پذیر است و دانشجویان پس‌از اخذ مدرک دیپلم دبیرستان در رشته علوم تجربی، می‌توانند وارد دوره کاردانی پرستاری شوند. بااین‌همه، دوره کاردانی پرستاری دوره تحصیلی عمومی است و در این دوره فقط مراقبت‌های اولیه و تحویل دارو و ارزیابی حال بیمار آموزش داده می‌شوند.

    برای آموزش‌های پیشرفته و تخصصی مانند تشخیص مشکلات بیمار، برنامه‌ریزی‌های دارویی، ارزیابی‌های پیشرفته و اجرای طرح‌های درمانی، دانشجو باید در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل کند. در تمامی دوره‌های دانشگاهی رشته پرستاری، واحدهای عمومی روان‌شناسی، علوم انسانی، علوم اجتماعی، فیزیک، ریاضیات، شیمی، زیست‌شناسی، علوم آزمایشگاهی، داروشناسی، دردهای مزمن، اندام‌های داخلی و اطفال آموزش داده می‌شوند. سپس بسته به گرایش انتخابی دانشجو‌، برخی از این واحدها به‌صورت تخصصی نیز آموزش داده می‌شوند.

    تحصیل پرستاری در مقطع کارشناسی

    دوره کارشناسی رشته پرستاری حداقل ۳ سال طول می‌کشد. این مقطع دانشگاهی اولین مقطع تخصصی برای تحصیل رشته پرستاری است و در طول این دوره، دانشجو با توجه به گرایش مدنظر و نوع دانشگاه، باید ۱۲۰ تا ۲۰۰ واحد درسی بگذراند. مقطع کارشناسی در رشته پرستاری با دوره‌های آموزش‌های عملی حین تحصیل همراه است و در پایان دوره تحصیلی، دانشجو حداقل ۳ تا ۶ ماه دوره کارآموزی را باید سپری کند.

    تحصیل پرستاری در مقطع کارشناسی ارشد

    تحصیل پرستاری در مقطع کارشناسی ارشد حداقل ۱ و حداکثر ۲ سال طول می‌کشد. این دوره تحصیلی نیز با واحدهای عملی و دوره کارآموزی همراه است؛ اما دوره کارآموزی در این مقطع تحصیلی، طولانی‌تر از دوره کارشناسی و حداقل ۱۲۰ ساعت است. دانشجو باید دوره کارآموزی این مقطع را زیرنظر پرستار دارای تخصص سپری کند. دانشجویان رشته پرستاری در مقطع کارشناسی ارشد باید ۳۰ تا ۶۰ واحد بگذرانند که بخشی از آن به واحدهای تخصصی پرستاری و بخشی دیگر به واحدهای درسی گرایشی مربوط است که دانشجو انتخاب می‌کند.

    برای فارغ‌التحصیلی از رشته پرستاری در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجو باید پایان‌نامه‌ مرتبط با رشته و گرایش تحصیلی خود ارائه دهد و از آن خود دفاع کند. افرادی که پس‌از پایان مقطع کارشناسی، پروانه نظام پرستاری و مجوز پرستاری دریافت می‌کنند، برای قبولی در رشته پرستاری در مقطع کارشناسی ارشد بخت بیشتری دارند.

    تحصیل پرستاری در مقطع دکتری

    مقطع تحصیلی دکتری پرستاری در دانشگاه‌های خارج از کشور ممکن است ۳ تا ۷ سال طول بکشد که این مدت‌زمان به نوع دانشگاه و گرایش تحصیلی دانشجو بستگی دارد. مقطع دکتری، تنها مقطع تحصیلی است که به دانشجویان پرستاری اجازه می‌دهد تا در گرایش‌های انفورماتیک و آموزش پرستاری، آناتومی، بافت‌شناسی و اپیدمیولوژی به‌صورت تخصصی فارغ‌التحصیل شوند.

    دانشجویان دکتری رشته پرستاری در دانشگاه‌های خارجی در هر ترم تحصیلی دوره‌های کارآموزی تخصصی را سپری می‌کنند و حین تحصیل می‌توانند بابت انجام تحقیقات دانشگاهی حقوق دریافت کنند. در پایان مقطع دکتری، دانشجویان پرستاری باید پایان‌نامه مرتبط با گرایش تحصیلی‌شان را ارائه دهند و از پایان‌نامه خود دفاع کنند. دانشجویانی که در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری گرایش ثابتی را برای مطالعات تخصصی انتخاب می‌کنند، بخت بیشتری برای قبولی در مقطع دکتری دارند.

    شرایط تحصیل پرستاری خارج از کشور

    برای تحصیل رشته پرستاری در کشورهای خارجی، باید شرایط سنی و مدرک زبان و سوابق تحصیلی را در نظر بگیرید. همچنین، باید در آزمون‌های ورودی و مصاحبه‌ها نمره قبولی دانشگاه مدنظرتان را دریافت کنید و تمکن مالی و تجربه کاری کافی داشته باشید. در ادامه، جزئیات هریک از این شرایط را شرح می‌دهیم.

    شرایط سنی

    شرایط سنی مجاز برای تحصیل رشته پرستاری در خارج از کشور در مقاطع تحصیلی مختلف طبق جدول زیر است.

    شرط سنی مجاز برای دریافت پذیرش در رشته پرستاری

    کاردانی

    حداقل ۱۸ و حداکثر ۲۴

    کارشناسی

    حداقل ۱۸ و حداکثر ۲۶

    کارشناسی ارشد

    حداقل ۲۲ و حداکثر ۳۵

    دکتری

    حداقل ۲۶ و حداکثر ۴۰

    شرایط سنی ذکرشده در جدول بالا بدین‌معنی نیست که برای مثال متقاضیان تحصیل پرستاری مقطع دکتری بزرگ‌تر از ۴۰ سال امکان اخذ پذیرش و ورود به این مقطع تحصیلی را ندارند؛ اما افراد کوچک‌تر از ۴۰ سال برای اخذ پذیرش در اولویت هستند.

    مدرک زبان

    مدرک زبان مدنظر برای اخذ پذیرش رشته پرستاری از دانشگاه‌های خارجی در مقاطع تحصیلی مختلف طبق جدول زیر است.

    مدرک زبان موردنیاز برای دریافت پذیرش در رشته پرستاری

    کاردانی

    مدرک زبان انگلیسی یا مدرک زبان کشور مقصد حداقل B1

    کارشناسی

    مدرک زبان انگلیسی یا مدرک زبان کشور مقصد حداقل B2

    کارشناسی ارشد

    مدرک زبان انگلیسی یا مدرک زبان کشور مقصد حداقل B2

    دکتری

    مدرک زبان انگلیسی یا مدرک زبان کشور مقصد حداقل C1

    سابقه تحصیلی

    در جدول زیر، سوابق تحصیلی مورد نیاز برای اخذ پذیرش و تحصیل پرستاری در دانشگاه‌های خارج از کشور را شرح داده‌ایم.

    سوابق تحصیلی موردنیاز برای دریافت پذیرش در رشته پرستاری

    کاردانی

    دیپلم دبیرستان تجربی با حداقل معدل ۱۴

    کارشناسی

    دیپلم دبیرستان تجربی یا مدرک کاردانی پرستاری با حداقل معدل ۱۵

    کارشناسی ارشد

    مدرک کارشناسی پرستاری یا مراقبت‌های اجتماعی با حداقل معدل ۱۶

    دکتری

    مدرک کارشناسی ارشد پرستاری با گرایش تخصصی و حداقل معدل ۱۷

    برخی از کشورها برای پذیرش دانشجویان پرستاری، سوابق تحصیل در رشته‌های روان‌شناسی، مراقبت‌های بهداشتی، بهداشت و درمان، سلامت عمومی و توان‌بخشی را نیز می‌پذیرند.

    قبولی در آزمون های ورودی

    برای گرفتن پذیرش در رشته پرستاری از دانشگاه‌های خارج از کشور باید با توجه به گرایش تحصیلی و نوع دانشگاه مدنظرتان، در برخی از آزمون‌های ورودی شرکت و نمره تعیین‌شده دانشگاه را کسب کنید. بعضی از آزمون‌های ورودی رشته پرستاری در دانشگاه‌های خارجی عبارت‌اند از:

    آزمون زبان PTE: آزمون PTE آزمونی جامع برای سنجش مهارت زبان انگلیسی در کشورهای انگلستان و آمریکا محسوب می‌شود و برای دانشجویانی مناسب است که مدرک تافل یا آیلتس ندارند و می‌خواهند در مدت‌زمان کوتاهی دانش زبان انگلیسی خود را به دانشگاه مدنظر اثبات کنند.

    آزمون GRE: آزمون GRE آزمونی برای سنجش مبانی مدیریتی است که در اکثر کشورها برای پذیرش دانشجویان پرستاری برگزار می‌شود و شامل بخش‌های مختلف مانند ریاضیات پیشرفته، دایره لغات، تحلیل و نوشتار است.

    آزمون MAT: آزمون MAT آزمونی است که فقط برای دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری برگزار می‌شود و هدف از برگزاری آن، سنجش مبانی اولیه و تخصصی دروس مدیریت است.

    آزمون‌های SAT و ACT: آزمون‌های SAT و ACT دو آزمون عمومی برای سنجش مبانی عمومی و اولیه دروس فیزیک، ریاضیات، شیمی، زیست‌شناسی و علوم آزمایشگاهی هستند که برای پذیرش دانشجویان مقطع کارشناسی در کشورهای آمریکا و کانادا و انگلستان برگزار می‌شوند.

    فراموش نکنید که برخی از دانشگاه‌های خارج از کشور ممکن است با توجه به مقطع تحصیلی و گرایش تخصصی و سوابق تحصیلی دانشجو، آزمون‌های علمی و تخصصی دیگری برگزار کنند که دانشگاه شرایط این آزمون‌ها را قبل‌از انجام پذیرش اعلام می‌کند.

    قبولی در مصاحبه

    در بعضی از دانشگاه‌های کشورهای خارجی، مصاحبه‌های آنلاین با حضور تعدادی از استادان و اعضای هیئت‌علمی دانشگاه برای پذیرش دانشجویان پرستاری برگزار می‌شوند. هدف از برگزاری این مصاحبه‌ها، آشنایی با دانشجویان متقاضی و ارزیابی میزان دانش آنان از رشته تحصیلی‌شان و آگاهی از اهداف شخصی و تحصیلی آنان حین تحصیل و در آینده است. در این مصاحبه‌ها، میزان مهارت و تسلط دانشجویان به زبان انگلیسی یا زبان کشور مقصد نیز ارزیابی می‌شوند.

    تمکن مالی

    متقاضیان تحصیل پرستاری در کشورهای خارجی باید تمکن مالی کافی برای پرداخت شهریه دانشگاه و تمکن مالی کافی برای تامین هزینه‌های زندگی در کشور مقصد داشته باشند. مبلغ تمکن مالی شهریه دانشگاه به مقطع تحصیلی، نوع دانشگاه، نوع گرایش رشته پرستاری و کشور مقصد بستگی دارد و می‌تواند از ۱۰ هزار تا ۵۵ هزار دلار در سال متغیر باشد. مبلغ تمکن مالی هزینه‌های زندگی به کشور مقصد بستگی دارد و از ۹۰۰ تا ۱۲۰۰ دلار در ماه متغیر است.

    تجربه کاری

    داشتن تجربه و سابقه کار در حوزه پرستاری برای اخذ پذیرش در رشته پرستاری از دانشگاه‌های خارجی الزامی نیست؛ ولی از مقطع تحصیلی کاردانی به‌بعد، افرادی که پروانه نظام پرستاری و سابقه کار در مشاغل پرستاری را دارند، برای دریافت پذیرش تحصیلی در اولویت هستند و در مقایسه با متقاضیان فاقد سابقه کار بخت بیشتری دارند.

    مراحل اخذ پذیرش برای تحصیل پرستاری

    به‌منظور دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های خارجی در رشته پرستاری، می‌توانید مراحل زیر را به‌ترتیب طی کنید:

    1. آزادسازی مدارک دانشگاهی
    2. تحقیق درباره دانشگاه‌های پرستاری مختلف در جهان با ظرفیت پذیرش دانشجویان بین‌المللی
    3. معادل‌سازی و ترجمه رسمی مدارک طبق خواسته‌های دانشگاه منتخب
    4. تکمیل فرم درخواست پذیرش و ارسال فرم و مدارک مورد نیاز به دانشگاه مدنظر
    5. شرکت در مصاحبه‌ها و آزمون‌های ورودی دانشگاه
    6. انتظار برای دریافت نتیجه از دانشگاه درباره بررسی پرونده و درخواست پذیرش
    7. اقدام برای دریافت ویزای تحصیلی کشور مقصد درصورت مثبت‌بودن نتیجه درخواست و دریافت پذیرش تحصیلی

    مدارک لازم برای تحصیل پرستاری در خارج از کشور

    برای تحصیل پرستاری در کشورهای خارجی باید مدارک زیر را ارائه کنید:

    • گذرنامه با اعتبار حداقل ۱ سال
    • گواهی تمکن مالی ۹۰۰ تا ۱۲۰۰ دلار در ماه برای هزینه‌های زندگی
    • گواهی تمکن مالی پرداخت شهریه (مبلغ متغیر)
    • نامه پذیرش تحصیلی
    • مدرک زبان انگلیسی یا مدرک زبان کشور مقصد (حداقل نمره متغیر)
    • گواهی عدم سوءپیشینه
    • ترجمه رسمی آخرین مدرک تحصیلی
    • ترجمه رسمی ریزنمره‌های تحصیلی
    • ویزای تحصیلی کشور مقصد
    • انگیزه‌نامه تحصیلی
    • توصیه‌نامه استادان سابق
    • نشانی محل اقامت در کشور مقصد
    • بیمه درمانی

    گرایش های مختلف برای تحصیل پرستاری خارج از کشور

    دانشجویان رشته پرستاری در مقطع کاردانی نمی‌توانند گرایش تحصیلی انتخاب کنند و فقط می‌توانند مبانی اولیه و تخصصی رشته پرستاری را بگذرانند. بااین‌همه، دانشجویان پرستاری مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری باید قبل‌از ورود به دانشگاه، گرایش تحصیلی‌شان را مشخص کنند. گرایش‌های مختلف رشته پرستاری در دانشگاه‌های خارج از کشور عبارت‌اند از:

    • فارماکولوژی (Pharmacology)
    • مدیریت پرستاری (Nursing Management)
    • انفورماتیک و آموزش پرستاری (Informatics and Nursing Ed)
    • آناتومی (Anatomy)
    • بهداشت عمومی (Public Health)
    • پرستاری روان‌پزشکی (Psychiatrics Nursing)
    • بافت‌شناسی (Histopathology Nursing)
    • مراقبت‌های ویژه (ICU Nursing)
    • مامایی (Midwifery Nursing)
    • پرستاری نوزاد (Neonatal Nursing)
    • پرستاری اطفال (Pediatric Nursing)
    • اپیدمیولوژی (Epidemiology)
    • پرستاری بیهوشی (Anesthetics Nursing)
    • ژرونتولوژی یا پرستاری سالمند (Gerontology Nursing)
    • پرستاری ارتوپد (Orthopedics Nursing)
    • پرستاری خانواده (Home Health Nursing)
    • پرستاری آنکولوژی (Oncology Nursing)
    • پرستاری اورژانس (ER Nursing)
    • پرستاری توان‌بخشی (Rehabilitation Nursing)
    • پرستاری فیزیولوژی (Physiology Nursing)

    دانشگاه های معتبر برای تحصیل پرستاری خارج از کشور

    طبق آمار فهرست جهانی QS در سال ۲۰۲۴، بهترین دانشگاه‌های جهان برای تحصیل پرستاری با بیشترین ظرفیت پذیرش دانشجوی خارجی و مراکز تحقیقاتی مجهز و گسترده و ارائه مدارک معتبر جهانی عبارت‌اند از:

    • دانشگاه پنسیلوانیا (University of Pennsylvania)
    • دانشگاه کینگز کالج لندن (King’s College London)
    • دانشگاه جانز هاپکینز (Johns Hopkins University)
    • دانشگاه واشینگتون (University of Washington)
    • دانشگاه تورنتو (University of Toronto)
    • دانشگاه منچستر (University of Manchester)
    • دانشگاه آلبرتا (University of Alberta)
    • دانشگاه چینی هنگ‌کنگ (The Chinese University of Hong Kong)
    • دانشگاه ییل (Yale University)
    • دانشگاه کارولینای شمالی (University of North Carolina)

    در ادامه، ویژگی‌های هریک از این دانشگاه‌ها را به‌اختصار شرح می‌دهیم.

    دانشگاه پنسیلوانیا (University of Pennsylvania)

    نوع دانشگاه: خصوصی، دارای مراکز تحقیقاتی

    محل و سال تاسیس: آمریکا، شهر پنسیلوانیا، سال ۱۷۴۰

    رتبه QS: ۱

    مقاطع تحصیلی رشته پرستاری: از کارشناسی تا دکتری

    گرایش‌های رشته پرستاری: فارماکولوژی، مدیریت پرستاری، انفورماتیک و آموزش پرستاری، آناتومی، بهداشت عمومی، پرستاری روان‌پزشکی، بافت‌شناسی، مراقبت‌های ویژه، مامایی، پرستاری نوزاد، پرستاری اطفال، اپیدمیولوژی، پرستاری بیهوشی، ژرونتولوژی، پرستاری ارتوپد، پرستاری خانواده، پرستاری آنکولوژی، پرستاری اورژانس، پرستاری توان‌بخشی و پرستاری فیزیولوژی

    میانگین ظرفیت پذیرش دانشجوی خارجی: ۳۰۰ تا ۳۵۰ نفر در سال

    میانگین شهریه سالانه رشته پرستاری: ۲۵ هزار تا ۴۰ هزار دلار

    نشانی وبسایت: https://www.upenn.edu/

    دانشگاه کینگز کالج لندن (King’s College London)

    نوع دانشگاه: دولتی، دارای مراکز تحقیقاتی

    محل و سال تاسیس: انگلستان، شهر لندن، سال ۱۸۲۹

    رتبه QS: ۲

    مقاطع تحصیلی رشته پرستاری: از کاردانی تا دکتری

    گرایش‌های رشته پرستاری: فارماکولوژی، مدیریت پرستاری، آناتومی، بهداشت عمومی، پرستاری روان‌پزشکی، مراقبت‌های ویژه، مامایی، پرستاری نوزاد، پرستاری اطفال، پرستاری بیهوشی، ژرونتولوژی، پرستاری خانواده، پرستاری آنکولوژی، پرستاری اورژانس، پرستاری توان‌بخشی و پرستاری فیزیولوژی

    میانگین ظرفیت پذیرش دانشجوی خارجی: ۱۰۰ تا ۱۲۰ نفر در سال

    میانگین شهریه سالانه رشته پرستاری: ۱۰ هزار تا ۲۵ هزار دلار

    نشانی وبسایت: https://www.kcl.ac.uk/

    دانشگاه جانز هاپکینز (Johns Hopkins University)

    نوع دانشگاه: خصوصی، دارای مراکز تحقیقاتی

    محل و سال تاسیس: آمریکا، شهر مریلند، سال ۱۸۷۶

    رتبه QS: ۳

    مقاطع تحصیلی رشته پرستاری: از کارشناسی تا دکتری

    گرایش‌های رشته پرستاری: فارماکولوژی، مدیریت پرستاری، انفورماتیک و آموزش پرستاری، آناتومی، بهداشت عمومی، پرستاری روان‌پزشکی، بافت‌شناسی، مراقبت‌های ویژه، مامایی، پرستاری نوزاد، پرستاری اطفال، اپیدمیولوژی، پرستاری بیهوشی، ژرونتولوژی، پرستاری ارتوپد، پرستاری خانواده، پرستاری آنکولوژی، پرستاری اورژانس، پرستاری توان‌بخشی و پرستاری فیزیولوژی

    میانگین ظرفیت پذیرش دانشجوی خارجی: ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر در سال

    میانگین شهریه سالانه رشته پرستاری: ۲۷ هزار تا ۴۰ هزار دلار

    نشانی وبسایت: https://www.jhu.edu/

    دانشگاه واشینگتون (University of Washington)

    نوع دانشگاه: دولتی، دارای مراکز تحقیقاتی

    محل و سال تاسیس: آمریکا، شهر سیاتل، سال ۱۸۶۱

    رتبه QS: ۴

    مقاطع تحصیلی رشته پرستاری: از کارشناسی تا دکتری

    گرایش‌های رشته پرستاری: مدیریت پرستاری، انفورماتیک و آموزش پرستاری، آناتومی، بهداشت عمومی، پرستاری روان‌پزشکی، بافت‌شناسی، مراقبت‌های ویژه، مامایی، پرستاری نوزاد، پرستاری اطفال، اپیدمیولوژی، پرستاری بیهوشی، پرستاری ارتوپد، پرستاری خانواده، پرستاری آنکولوژی، پرستاری اورژانس، پرستاری توان‌بخشی و پرستاری فیزیولوژی

    میانگین ظرفیت پذیرش دانشجوی خارجی: ۱۰۰ تا ۱۲۰ نفر در سال

    میانگین شهریه سالانه رشته پرستاری: ۱۳ هزار تا ۲۶ هزار دلار

    نشانی وبسایت: http://www.washington.edu/

    دانشگاه تورنتو (University of Toronto)

    نوع دانشگاه: دولتی، دارای مراکز تحقیقاتی

    محل و سال تاسیس: کانادا، شهر آنتاریو، سال ۱۸۲۷

    رتبه QS: ۵

    مقاطع تحصیلی رشته پرستاری: از کارشناسی تا دکتری

    گرایش‌های رشته پرستاری: فارماکولوژی، مدیریت پرستاری، آناتومی، بهداشت عمومی، پرستاری روان‌پزشکی، بافت‌شناسی، مراقبت‌های ویژه، مامایی، پرستاری نوزاد، پرستاری اطفال، اپیدمیولوژی، پرستاری بیهوشی، پرستاری ارتوپد، پرستاری خانواده، پرستاری اورژانس و پرستاری توان‌بخشی

    میانگین ظرفیت پذیرش دانشجوی خارجی: ۱۰۰ تا ۱۳۰ نفر در سال

    میانگین شهریه سالانه رشته پرستاری: ۱۲ هزار تا ۲۷ هزار دلار

    نشانی وبسایت: https://www.utoronto.ca/

    دانشگاه منچستر (University of Manchester)

    نوع دانشگاه: دولتی، دارای مراکز تحقیقاتی

    محل و سال تاسیس: انگلستان، شهر منچستر، سال ۱۸۲۴

    رتبه QS: ۶

    مقاطع تحصیلی رشته پرستاری: از کاردانی تا دکتری

    گرایش‌های رشته پرستاری: فارماکولوژی، مدیریت پرستاری، انفورماتیک و آموزش پرستاری، آناتومی، بهداشت عمومی، پرستاری روان‌پزشکی، مراقبت‌های ویژه، مامایی، پرستاری نوزاد، پرستاری اطفال، اپیدمیولوژی، پرستاری بیهوشی، ژرونتولوژی، پرستاری خانواده، پرستاری آنکولوژی، پرستاری اورژانس، پرستاری توان‌بخشی و پرستاری فیزیولوژی

    میانگین ظرفیت پذیرش دانشجوی خارجی: ۱۱۰ تا ۱۳۰ نفر در سال

    میانگین شهریه سالانه رشته پرستاری: ۱۷ هزار تا ۲۹ هزار دلار

    نشانی وبسایت: https://www.manchester.ac.uk/

    دانشگاه آلبرتا (University of Alberta)

    نوع دانشگاه: دولتی، دارای مراکز تحقیقاتی

    محل و سال تاسیس: کانادا، شهر ادمونتون، سال ۱۹۰۸

    رتبه QS: ۷

    مقاطع تحصیلی رشته پرستاری: از کارشناسی تا دکتری

    گرایش‌های رشته پرستاری: فارماکولوژی، مدیریت پرستاری، انفورماتیک و آموزش پرستاری، آناتومی، بهداشت عمومی، پرستاری روان‌پزشکی، مراقبت‌های ویژه، مامایی، پرستاری نوزاد، پرستاری اطفال، پرستاری بیهوشی، پرستاری ارتوپد، پرستاری خانواده، پرستاری آنکولوژی، پرستاری اورژانس، پرستاری توان‌بخشی و پرستاری فیزیولوژی

    میانگین ظرفیت پذیرش دانشجوی خارجی: ۹۰ تا ۱۱۰ نفر در سال

    میانگین شهریه سالانه رشته پرستاری: ۱۸ هزار تا ۲۸ هزار دلار

    نشانی وبسایت: https://www.ualberta.ca/en/index.html

    دانشگاه چینی هنگ‌کنگ (The Chinese University of Hong Kong)

    نوع دانشگاه: دولتی، دارای مراکز تحقیقاتی

    محل و سال تاسیس: هنگ‌کنگ، سال ۱۹۶۳

    رتبه QS: ۸

    مقاطع تحصیلی رشته پرستاری: از کارشناسی تا دکتری

    گرایش‌های رشته پرستاری: فارماکولوژی، مدیریت پرستاری، انفورماتیک و آموزش پرستاری، آناتومی، بهداشت عمومی، پرستاری روان‌پزشکی، مراقبت‌های ویژه، مامایی، پرستاری نوزاد، پرستاری اطفال، اپیدمیولوژی، پرستاری بیهوشی، ژرونتولوژی، پرستاری ارتوپد، پرستاری خانواده، پرستاری آنکولوژی، پرستاری اورژانس و پرستاری فیزیولوژی

    میانگین ظرفیت پذیرش دانشجوی خارجی: ۱۱۰ تا ۱۲۰ نفر در سال

    میانگین شهریه سالانه رشته پرستاری: ۱۸ هزار تا ۲۷ هزار دلار

    نشانی وبسایت: https://www.cuhk.edu.hk/english/index.html

    دانشگاه ییل (Yale University)

    نوع دانشگاه: خصوصی، دارای مراکز تحقیقاتی

    محل و سال تاسیس: آمریکا، شهر نیوهیون، سال ۱۷۰۱

    رتبه QS: ۹

    مقاطع تحصیلی رشته پرستاری: از کارشناسی تا دکتری

    گرایش‌های رشته پرستاری: فارماکولوژی، مدیریت پرستاری، انفورماتیک و آموزش پرستاری، آناتومی، بهداشت عمومی، پرستاری روان‌پزشکی، بافت‌شناسی، مراقبت‌های ویژه، مامایی، پرستاری نوزاد، پرستاری اطفال، اپیدمیولوژی، پرستاری بیهوشی، پرستاری ارتوپد، پرستاری خانواده، پرستاری آنکولوژی، پرستاری اورژانس، پرستاری توان‌بخشی و پرستاری فیزیولوژی

    میانگین ظرفیت پذیرش دانشجوی خارجی: ۱۵۰ تا ۱۷۰ نفر در سال

    میانگین شهریه سالانه رشته پرستاری: ۲۸ هزار تا ۴۵ هزار دلار

    نشانی وبسایت: https://www.yale.edu/

    دانشگاه کارولینای شمالی (University of North Carolina)

    نوع دانشگاه: دولتی، دارای مراکز تحقیقاتی

    محل و سال تاسیس: آمریکا، شهر چپل هیل، سال ۱۷۸۹

    رتبه QS: ۱۰

    مقاطع تحصیلی رشته پرستاری: از کاردانی تا دکتری

    گرایش‌های رشته پرستاری: مدیریت پرستاری، آناتومی، بهداشت عمومی، پرستاری روان‌پزشکی، بافت‌شناسی، مراقبت‌های ویژه، مامایی، پرستاری نوزاد، پرستاری اطفال، پرستاری بیهوشی، پرستاری خانواده، پرستاری آنکولوژی، پرستاری اورژانس، پرستاری توان‌بخشی و پرستاری فیزیولوژی

    میانگین ظرفیت پذیرش دانشجوی خارجی: ۱۰۰ تا ۱۲۰ نفر در سال

    میانگین شهریه سالانه رشته پرستاری: ۱۷ هزار تا ۲۷ هزار دلار

    نشانی وبسایت: https://www.unc.edu/

    دانشگاه های پرستاری مورد تایید وزارت علوم

    برخی دانشجویان ایرانی می‌خواهند پس‌از اتمام تحصیل پرستاری در کشورهای خارجی و اخذ مدرک فارغ‌التحصیلی، در کشور ایران در حوزه پرستاری استخدام و مشغول کار شوند. این افراد باید در دانشگاه‌هایی تحصیل کنند که مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت ایران هستند تا برای اخذ پروانه و جواز کار پرستاری در ایران با مشکل مواجه نشوند.

    معروف‌ترین دانشگاه‌های پرستاری مورد تایید وزارت علوم ایران عبارت‌اند از:

    • دانشگاه بوستون در آمریکا (Boston University)
    • دانشگاه براون در آمریکا (Brown University)
    • دانشگاه کارولینای شمالی در آمریکا (University of North Carolina)
    • دانشگاه کلمبیا در آمریکا (Columbia University)
    • دانشگاه کورنل در آمریکا (Cornell University)
    • دانشگاه پنسیلوانیا در آمریکا (University of Pennsylvania)
    • دانشگاه جانز هاپکینز در آمریکا (Johns Hopkins University)
    • دانشگاه واشینگتون در آمریکا (University of Washington)
    • دانشگاه کارولینای شمالی در آمریکا (University of North Carolina)
    • دانشگاه هاروارد در آمریکا (Harvard University)
    • دانشکده پزشکی نیویورک در آمریکا (New York Medical College)
    • دانشگاه استنفورد در آمریکا (Stanford University)
    • دانشگاه آریزونا در آمریکا (The University of Arizona)
    • دانشگاه شیکاگو در آمریکا (University of Chicago)
    • دانشگاه نیویورک در آمریکا (University of New York City)
    • دانشگاه ییل در آمریکا (Yale University)
    • دانشگاه کمبریج در انگلستان (University of Cambridge)
    • دانشگاه گرینویچ در انگلستان (University of Greenwich)
    • دانشگاه آکسفورد در انگلستان (University of Oxford)
    • دانشگاه لیورپول در انگلستان (University of Liverpool)
    • دانشگاه یورک در انگلستان (University of York)
    • دانشگاه لندن در انگلستان (University of London)
    • دانشگاه UCL در انگلستان (University College London)
    • دانشگاه کینگز کالج لندن در انگلستان (King’s College London)
    • دانشگاه منچستر در انگلستان (University of Manchester)
    • دانشگاه تورنتو در کانادا (University of Toronto)
    • دانشگاه واترلو در کانادا (University of Waterloo)
    • دانشگاه مک‌گیل در کانادا (McGill University)
    • دانشگاه مونترال در کانادا (University of Montreal)
    • دانشگاه آلبرتا در کانادا (University of Alberta)
    • دانشگاه بریتیش کلمبیا در کانادا (University of British Columbia)
    • دانشگاه ویکتوریا در کانادا (University of Victoria)
    • دانشگاه یورک در کانادا (York University)
    • دانشگاه ملی استرالیا در استرالیا (Australian National University)
    • دانشگاه دیکن در استرالیا (Deakin University)
    • دانشگاه ملبورن در استرالیا (University of Melbourne)
    • دانشگاه دانشگاه کانبرا در استرالیا (University of Canberra)
    • دانشگاه کویینزلند در استرالیا (University of Queensland)
    • چارلز داروین در استرالیا (Charles Darwin University)
    • دانشگاه موناش در استرالیا (Monash University)
    • دانشگاه آدلاید در استرالیا (University of Adelaide)
    • دانشگاه نیوساوث ولز در استرالیا (University of New South Wales)
    • دانشگاه سیدنی در استرالیا (University of Sydney)
    • دانشگاه ویکتوریا در استرالیا (Victoria University)
    • دانشگاه پاریس ساکلای در فرانسه (University of Paris-Saclay)
    • دانشگاه لیل در فرانسه (University of Lille)
    • دانشگاه بوردو در فرانسه (University of Bordeaux)
    • دانشگاه سوربون در فرانسه (Sorbonne University)
    • دانشگاه لیدن در هلند (Leiden University)
    • دانشگاه خرونینگن در هلند (University of Groningen)
    • دانشگاه واخنینگن در هلند (Wageningen University and Research Center)
    • دانشگاه اوترخت در هلند (Utrecht University)
    • دانشگاه رادبود در هلند (Radboud University)
    • دانشگاه آمستردام در هلند (University of Amsterdam)
    • دانشگاه ماستریخت در هلند (Maastricht University)
    • دانشگاه توئنته در هلند (University of Twente)
    • دانشگاه مونیخ در آلمان (University of Munich)
    • دانشگاه دوسلدورف در آلمان (University of Dusseldorf)
    • دانشگاه کلن در آلمان (University of Cologne)
    • دانشگاه هامبورگ در آلمان (University of Hamburg)
    • دانشگاه پالرمو در ایتالیا (University of Palermo)
    • دانشگاه فلورانس در ایتالیا (University of Florence)
    • دانشگاه پادوآ در ایتالیا (University of Padua)
    • دانشگاه پیزا در ایتالیا (University of Pisa)
    • دانشگاه میلان در ایتالیا (University of Milan)
    • دانشگاه تورین در ایتالیا (University of Turin)
    • دانشگاه زوریخ در سوئیس (University of Zurich)
    • دانشگاه لوزان در سوئیس (University of Lausanne)
    • دانشگاه برن در سوئیس (University of Bern)
    • دانشگاه ژنو در سوئیس (University of Geneva)
    • دانشگاه گرانادا در اسپانیا (University of Granada)
    • دانشگاه والنسیا در اسپانیا (University of Valencia)
    • دانشگاه بارسلونا در اسپانیا (University of Barcelona)
    • دانشگاه لوند در سوئد (Lund University)
    • دانشگاه استکهلم در سوئد (Stockholm University)
    • دانشگاه گوتنبرگ در سوئد (University of Gothenburg)
    • دانشگاه پزشکی گراز در اتریش (Medical University of Graz)
    • دانشگاه وین در اتریش (University of Vienna)
    • دانشگاه کوبه در ژاپن (Kobe University)
    • دانشگاه هیروشیما در ژاپن (Hiroshima University)
    • دانشگاه پزشکی نارا در ژاپن (Nara Medical University)
    • دانشگاه میازاکی در ژاپن (University of Miyazaki)
    • دانشگاه کیوتو در ژاپن (Kyoto University)
    • دانشگاه کپنهاگ در دانمارک (University of Copenhagen)
    • دانشگاه قاضی در ترکیه (Gazi University)
    • دانشگاه کوچ در ترکیه (Koc University)
    • دانشگاه حاجت‌تپه در ترکیه (Hacettepe University)
    • دانشگاه استانبول در ترکیه (Istanbul University)
    • دانشگاه مارمارا در ترکیه (Marmara University)
    • دانشگاه یدی‌تپه در ترکیه (Yeditepe University)

    بهترین کشورها برای تحصیل پرستاری

    براساس اطلاعات وبسایت‌های Abroadin.com و Quora.com، بهترین کشورهای دنیا برای تحصیل رشته پرستاری که دانشگاه‌ها و مرکزهای تحقیقاتی مجهز با شهریه مقرون‌به‌صرفه دارند، مدارک معتبر جهانی ارائه می‌کنند، بیشترین تعداد دانشجوی خارجی را در رشته پرستاری پذیرش می‌کنند و پس‌از اتمام دوره تحصیل فرصت‌های شغلی متنوعی در اختیار دانشجویان قرار می‌دهند، کشورهای ایتالیا، آلمان، انگلستان، آمریکا و کانادا هستند. از دیگر ویژگی این کشورها آن است که همگی دانشگاه‌های پرستاری مورد تایید وزارت علوم ایران را دارند. در ادامه، شرایط تحصیل پرستاری در هریک از این کشورها را شرح می‌دهیم.

    ایتالیا

    ایتالیا ازجمله کشورهای اروپایی است که دانشگاه‌های پرستاری معتبر و ارزانی دارد و امکان تحصیل پرستاری به زبان انگلیسی در دانشگاه‌های آن فراهم است. با ارائه مدرک زبان ایتالیایی حداقل B2، می‌توانید در دانشگاه‌های دولتی ایتالیا به‌رایگان تحصیل کنید. در سال‌های اخیر، ایتالیا با هدف جذب نیروی کار و کادر درمان از سایر کشورها، ظرفیت پذیرش دانشجویان خارجی رشته پرستاری را در دانشگاه‌های خود افزایش داده و شرایط پذیرش را تسهیل کرده است.

    با دریافت مدرک پرستاری از دانشگاه‌های ایتالیا، بخت زیادی برای پیداکردن کار و استخدام در مشاغل پرستاری در سایر کشورهای اروپایی و کشور استرالیا و کانادا دارید. ایتالیا از ارزان‌ترین کشورهای اروپایی برای تحصیل پرستاری است و میانگین شهریه دانشگاه‌های آن برای این رشته ۸ هزار تا ۲۵ هزار دلار در سال است.

    آلمان

    آلمان از کشورهای اروپایی پیشرفته‌ برای تحصیل در رشته پرستاری است و مدارک دانشگاهی آن در رشته پرستاری در سراسر اروپا و در کشورهای آمریکا، استرالیا، کانادا و انگلستان معتبر است. امکان تحصیل پرستاری به زبان انگلیسی در دانشگاه‌های آلمان فراهم است؛ اما اگر مدرک زبان آلمانی حداقل B2 داشته باشید، در دانشگاه‌های دولتی این کشور می‌توانید رایگان تحصیل کنید. آلمان به‌دلیل کمبود نیروی کار و کادر درمان جوان، ظرفیت پذیرش دانشجویان خارجی رشته پرستاری را افزایش داده است و تعداد زیادی از دانشجویان خارجی را پس‌از اتمام دوره تحصیل پرستاری استخدام می‌کند. میانگین نرخ استخدام دانشجویان خارجی پرستاری در آلمان ۱۳۰۰ تا ۱۷۰۰ نفر در سال است که بیشترین نرخ استخدام پس‌از اتمام تحصیل در جهان است. میانگین شهریه سالانه رشته پرستاری در دانشگاه‌های آلمان ۱۰ هزار تا ۳۵ هزار دلار است.

    از دیگر مزایای کشور آلمان برای تحصیل رشته پرستاری ارائه دوره‌های آوسبیلدونگ پرستاری است. این دوره‌ها را موسسه‌های آموزشی و کالج‌های پرستاری و مرکزهای تحقیقاتی‌درمانی آلمان ارائه می‌دهند. دوره‌های آوسبیلدونگ پرستاری دوره‌های آموزشی‌عملی هستند و همه متقاضیان غیراروپایی ازجمله متقاضیان ایرانی می‌توانند در آن‌ها شرکت کنند. در این دوره‌ها، دانشجویان هم‌زمان تحصیل و کار و بابت گذراندن دوره‌های کارآموزی سابقه کار کسب می‌کنند. پس‌از اتمام دوره تحصیل، آنان می‌توانند در موسسه آموزشی محل تحصیل خود یا در سایر مراکز درمانی آلمان استخدام شوند.

    انگلستان

    انگلستان با داشتن زبان رسمی انگلیسی از مقاصد محبوب دانشجویان ایرانی برای تحصیل در رشته پرستاری است. دانشگاه‌های پرستاری انگلستان با پذیرش هر دو مدرک تافل و آیلتس (نمره متغیر براساس مقطع تحصیلی)، مسیر دریافت پذیرش تحصیلی پرستاری را برای دانشجویان خارجی هموارتر کرده‌اند. این کشور دانشگاه‌های پرستاری معتبر و مرکزهای تحقیقاتی گسترده درزمینه مطالعات پرستاری دارد و به‌دلیل کمبود نیروی کار جوان، امکان استخدام دانشجویان خارجی رشته پرستاری را در بیمارستان‌های این کشور فراهم کرده است.

    مدارک دانشگاهی انگلستان در رشته پرستاری در کشورهای استرالیا، آمریکا، کانادا و کشورهای اروپایی معتبرند و فارغ‌التحصیلان بخت زیادی برای استخدام در مشاغل پرستاری در کشورهای مذکور دارند. میانگین شهریه سالانه رشته پرستاری در انگلستان ۱۵ هزار تا ۳۲ هزار دلار برآورد می‌شود که بسته به سطح کیفیت آموزش و امکانات آموزشی دانشگاه‌های این کشور مقرون‌به‌صرفه است.

    آمریکا

    آمریکا در ارائه امکانات آموزشی پیشرفته و مدارک معتبر رشته پرستاری در جهان زبانزد است و ۵ دانشگاه پرستاری این کشور جزو ۲۰ دانشگاه برتر دنیا شناخته می‌شوند. تحصیل به زبان انگلیسی و امکان استخدام پس‌از اتمام تحصیل و دریافت حقوق حین تحصیل در مقطع دکتری، ازجمله ویژگی‌هایی است که آمریکا را به یکی از کشورهای محبوب برای تحصیل پرستاری تبدیل کرده است. با نرخ شهریه سالانه ۱۸ هزار تا ۵۰ هزار دلار برای رشته پرستاری، آمریکا از کشورهای گران برای تحصیل رشته پرستاری به حساب می‌آید؛ اما فراموش نکنید که اخذ مدرک پرستاری از دانشگاه‌های آمریکا امتیازی مهم محسوب می‌شود و بخت شما را برای استخدام در مشاغل پرستاری در کشورهای انگلستان، استرالیا، کانادا و کشورهای اروپایی افزایش می‌دهد.

    کانادا

    کانادا به‌دلیل دوزبانه‌بودن برخی ایالت‌هایش (انگلیسی و فرانسوی)، فرصت‌های بیشتری در اختیار دانشجویان خارجی رشته پرستاری قرار می‌دهد. متقاضیان رشته پرستاری با ارائه مدرک زبان انگلیسی یا مدرک زبان فرانسوی می‌توانند از دانشگاه‌های پرستاری ایالت‌های مونترال و کبک و بریتیش کلمبیا پذیرش تحصیلی بگیرند. اخذ مدرک پرستاری از دانشگاه‌های کانادا، بخت شما را برای استخدام در مشاغل پرستاری در آمریکا، انگلستان، استرالیا، فرانسه و سایر کشورهای اروپایی افزایش می‌دهد. شهریه سالانه دانشگاه‌های پرستاری کانادا به‌صورت میانگین ۱۸ هزار تا ۴۰ هزار دلار است.

    از مزایای مهم تحصیل پرستاری در کانادا امکان کار حین تحصیل و دریافت حقوق بابت انجام تحقیقات دانشگاهی در مقطع تحصیلی دکتری است.

    هزینه تحصیل پرستاری خارج از کشور

    هزینه تحصیل پرستاری در دانشگاه‌های خارجی به کشور مقصد و نوع دانشگاه و مقطع تحصیلی بستگی دارد. هزینه تحصیل خارج از کشور در رشته پرستاری شامل شهریه دانشگاه، هزینه‌های زندگی، ویزای تحصیلی، بیمه درمانی و... می‌شود که جزئیات آن‌ها را در جدول زیر شرح داده‌ایم.

    میانگین هزینه‌های تحصیل پرستاری در خارج از کشور

    شهریه دانشگاه‌های دولتی

    ۱۰ هزار تا ۳۰ هزار دلار در سال

    شهریه دانشگاه‌های خصوصی

    ۲۵ هزار تا ۶۰ هزار دلار در سال

    تمکن مالی مخارج زندگی

    ۹۰۰ تا ۱۲۰۰ دلار در ماه

    ویزای تحصیلی

    ۱۰۰ تا ۱۶۰ دلار

    بیمه درمانی

    ۳۵ تا ۶۰ دلار در ماه

    قبوض مصرفی

    ۱۰۰ تا ۲۲۰ دلار در ماه

    تحصیل رایگان پرستاری خارج از کشور

    در برخی از کشورهای اروپایی مانند آلمان و فرانسه و فنلاند، با ارائه مدرک زبان کشور مقصد با حداقل نمره B2 می‌توانید از پرداخت شهریه دانشگاه‌های دولتی معاف شوید؛ اما همچنان باید دیگر هزینه‌های ذکرشده در جدول بالا را مدنظر قرار دهید.

    تحصیل رایگان پرستاری در دانشگاه‌های خارجی با دریافت بورسیه پرستاری فول‌فاند نیز امکان‌پذیر است. دریافت بورسیه فول‌فاند پرستاری بدین‌معنی است که تمامی هزینه‌های تحصیل، زندگی، بیمه و سفر دانشجو را دانشگاه می‌پردازد و در برخی مواقع، دانشجو از دانشگاه حقوق ماهانه نیز دریافت می‌کند. به‌منظور دریافت بورسیه‌های فول‌فاند پرستاری، باید مدرک زبان انگلیسی یا مدرک زبان کشور مقصد با حداقل نمره C2 را داشته باشید، معدل آخرین مدرک تحصیلی‌تان بیشتر از ۱۸ باشد، حداقل ۲ مقاله ISI منتشر کرده و سابقه مشارکت در پروژه‌های علمی و تحقیقاتی جهانی را داشته باشید.

    بورسیه‌های فول‌فاند معروف پرستاری که شامل همه ملیت‌ها می‌شوند، عبارت‌اند از:

    • بورسیه‌های دانشکده پرستاری دانشگاه جانز هاپکینز (Johns Hopkins School of Nursery Scholarships)
    • بورسیه‌های دانشگاه آلبرتا (University of Alberta Scholarships)
    • بورسیه‌های دانشکده پرستاری دانشگاه ایلنوی شمالی (Northern Illinois University School of Nursery Scholarships)
    • بورسیه‌های کالج پرستاری استرالیا (Australian College of Nursing Scholarships)
    • بورسیه‌های دانشگاه ایالت دلتا (Delta State University Scholarships)
    • بورسیه‌های فولبرایت (Fulbright U.S. Student Program)
    • بورسیه‌های دانشگاه گریسلند (Graceland University International Student Grant)

    کار پس از اتمام تحصیل پرستاری در خارج از کشور

    اگر قصد دارید بعداز اتمام تحصیل پرستاری در کشورهای خارجی در کشور محل تحصیلتان به‌عنوان پرستار مشغول کار شوید، باید از وزارت بهداشت و وزارت علوم و تحقیقات آن کشور جواز و پروانه پرستاری دریافت کنید. پس‌از ارسال درخواست به این سازمان‌های دولتی، باید در آزمون‌های کتبی و عملی که هر سازمان جداگانه برگزار می‌کند، شرکت و نمره قبولی دریافت کنید تا بتوانید مجوزهای لازم را بگیرید و در بخش‌های مختلف همچون مراقبت‌های ویژه، پرستاری سالمند، اتاق عمل، بخش اورژانس، بخش اطفال، مامایی، بخش‌های ارتوپدی و بخش اعصاب و روان شروع به کار کنید.

    میانگین حقوق پرستاران در کشورهای مختلف به سطح تحصیلات و گرایش تحصیلی آنان بستگی دارد. کشورهایی با بیشترین نرخ حقوق برای پرستاران از این قرارند:

    • آمریکا (۶۰ هزار تا ۱۱۰ هزار دلار در سال)
    • انگلستان (۶۵ هزار تا ۱۰۰ هزار دلار در سال)
    • استرالیا (۶۰ هزار تا ۱۰۰ هزار دلار در سال)
    • کانادا (۵۸ هزار تا ۹۵ هزار دلار در سال)
    • دانمارک (۵۷ هزار تا ۹۰ هزار دلار در سال)
    • سوئیس (۵۵ هزار تا ۹۰ هزار دلار در سال)
    • آلمان (۵۷ هزار تا ۸۸ هزار دلار در سال)
    • نروژ (۵۵ هزار تا ۸۵ هزار دلار در سال)
    • سوئد (۵۵ هزار تا ۸۴ هزار دلار در سال)
    • هلند (۵۵ هزار تا ۸۶ هزار دلار در سال)
    • نیوزلند (۵۴ هزار تا ۸۵ هزار دلار در سال)
    • ایتالیا (۴۸ هزار تا ۷۰ هزار دلار در سال)

    مزایای تحصیل پرستاری خارج از کشور

    • امکان استخدام در کشور مقصد پس‌از فارغ‌التحصیلی
    • امکان دریافت بورسیه تحصیلی فول‌فاند
    • امکان تحصیل به زبان انگلیسی در همه کشورها
    • امکان استخدام در ایران با تحصیل در دانشگاه‌های تاییدشده وزارت علوم
    • دریافت مدارک تحصیلی معتبر جهانی
    • امکان کار و دریافت حقوق حین تحصیل در مقطع دکتری

    معایب تحصیل پرستاری خارج از کشور

    • الزام ارائه مدرک زبان انگلیسی یا مدرک زبان کشور مقصد (نمره متغیر)
    • زیاد‌بودن شهریه دانشگاه‌های خصوصی
    • کم‌بودن ظرفیت پذیرش دانشگاه‌های دولتی

    جمع‌بندی

    تحصیل پرستاری خارج از کشور راهی مناسب برای اخذ مدارک پرستاری معتبر بین‌المللی و افزایش احتمال استخدام در کشورهای پیشرفته اروپایی و کشورهای آمریکا و استرالیا و کانادا است. با تحصیل پرستاری در دانشگاه‌های خارجی تاییدشده وزارت علوم ایران، امکان استخدام در کشورمان در مشاغل پرستاری وجود دارد. در دانشگاه‌های خارجی، مقاطع تحصیلی مختلف ازجمله مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری برای تحصیل پرستاری وجود دارند که هریک از آن‌ها شرایط سنی و تحصیلی مخصوص به خود را دارند. حداقل معدل لازم برای قبولی در مقطع کاردانی ۱۴، در مقطع کارشناسی ۱۵، در مقطع کارشناسی ارشد ۱۶ و در مقطع دکتری ۱۷ است. تمکن مالی مورد نیاز برای تامین هزینه‌های زندگی حین تحصیل پرستاری در کشورهای خارجی از ۹۰۰ تا ۱۲۰۰ دلار در ماه متغیر است.

    سوالات کاربران درباره تحصیل پرستاری خارج از کشور

    پس‌از اتمام تحصیل پرستاری چگونه وارد بازار کار شویم؟
    بعداز اتمام تحصیل پرستاری با شرکت در آزمون‌های کتبی و عملی وزارت بهداشت و وزارت علوم و تحقیقات کشور مقصد و کسب جواز و پروانه پرستاری، می‌توانید وارد بازار کار آن کشور شوید. برای استخدام در سایر کشورها، باید جواز و پروانه پرستاری هر کشور را جداگانه کسب کنید.
    بهترین گرایش‌ها برای تحصیل پرستاری خارج از کشور کدام‌‌اند؟
    بهترین گرایش‌ها برای تحصیل پرستاری خارج از کشور با بیشترین نرخ پذیرش تحصیلی و درآمد بدین‌شرح‌اند: فارماکولوژی، مدیریت پرستاری، انفورماتیک و آموزش پرستاری، آناتومی، روان‌پزشکی، بافت‌شناسی، مراقبت‌های ویژه، مامایی، نوزاد، اطفال، اپیدمیولوژی، ارتوپد، آنکولوژی، توان‌بخشی و فیزیولوژی.
    آیا امکان تحصیل رایگان پرستاری در خارج از کشور وجود دارد؟
    بله، در‌صورت دریافت بورسیه فول‌فاند پرستاری، امکان تحصیل رایگان پرستاری در خارج از کشور وجود دارد.
    بهترین کشورها برای تحصیل پرستاری کدام‌اند؟
    بهترین کشورها برای تحصیل پرستاری کشورهای ایتالیا، آمریکا، آلمان، کانادا و انگلستان هستند که بیشترین نرخ پذیرش دانشجوی خارجی و معتبرترین دانشگاه‌های پرستاری و مراکز تحقیقاتی را دارند.
    دانشگاه‌های پرستاری مورد تایید وزارت علوم کدام‌اند؟
    معروف‌ترین دانشگاه‌های پرستاری مورد تایید وزارت علوم عبارت‌اند از: دانشگاه کینگز کالج لندن، دانشگاه هاروارد، دانشگاه استنفورد، دانشگاه ییل، دانشگاه واشینگتون، دانشگاه کارولینای جنوبی، دانشگاه منچستر، دانشگاه تورنتو، دانشگاه آلبرتا، دانشگاه مونترال، دانشگاه اوترخت و دانشگاه جانز هاپکینز.
    مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل پرستاری در خارج از کشور چیست؟
    مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل پرستاری در خارج از کشور مدرک زبان انگلیسی یا مدرک زبان کشور مقصد با حداقل نمره B1 برای مقاطع تحصیلی کاردانی و کارشناسی و حداقل نمره B2 برای مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد و حداقل نمره C1 برای مقطع تحصیلی دکتری است.
    آزمون‌های ورودی برای تحصیل پرستاری در خارج از کشور کدام‌اند؟
    آزمون‌های ورودی برای تحصیل پرستاری در خارج از کشور عبارت‌اند از: آزمون PTE، آزمون GRE، آزمون SAT، آزمون ACT و آزمون MAT.
    هزینه تحصیل پرستاری خارج از کشور چقدر است؟
    هزینه تحصیل پرستاری خارج از کشور در دانشگاه‌های دولتی ۱۰ هزار تا ۳۰ هزار دلار در سال و در دانشگاه‌های خصوصی ۲۵ هزار تا ۶۰ هزار دلار در سال است.
    آیا امکان تحصیل پرستاری بدون مدرک زبان در خارج از کشور وجود دارد؟
    خیر، امکان تحصیل پرستاری بدون مدرک زبان در خارج از کشور وجود ندارد. برای گرفتن پذیرش تحصیلی پرستاری از دانشگاه‌های خارجی، باید مدرک زبان انگلیسی یا مدرک زبان کشور مقصد با حداقل نمره لازم را بسته به مقطع تحصیلی‌تان داشته باشید.