مشاوره تحصیل در مدارس فنلاند
متخصصان ما در موسسه مهاجرتی بالدانو با آگاهی کامل از شرایط پذیرش و هزینههای تحصیل در فنلاند، طی سالها فعالیت خود به افراد زیادی در این زمینه مشاوره دادهاند و میتوانند به شما در اخذ پذیرش کمک کنند.
در مطلب پیش رو، تمامی اطلاعات لازم درباره تحصیل در مدارس فنلاند را گردآوری کردهایم و با خواندن آن میتوانید پاسخ پرسشهای خود را دریافت کنید. درصورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر، میتوانید فرم مشاوره رایگان را پر کنید تا کارشناسان ما در موسسه مهاجرت بالدانو در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
شما میتوانید در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ الی ۲۰ و در روز پنجشنبه از ساعت ۹ الی ۱۴ برای مشاوره تلفنی رایگان با شماره ۰۲۱۴۳۸۵۹ تماس بگیرید.
انواع مدارس فنلاند کدام اند؟
در کشور فنلاند، انواع مدارس دولتی، خصوصی، بینالمللی و شبانهروزی وجود دارند که دانشآموزان براساس شرایط و اهداف خود میتوانند در آنها تحصیل کنند. عموما دانشآموزان بینالمللی که اقامت کشور فنلاند را ندارند، مدارس خصوصی را برای تحصیل انتخاب میکنند. مدارس شبانهروزی و بینالمللی نیز زیرمجموعه مدارس خصوصی هستند. در ادامه، درباره انواع مدارس فنلاند بیشتر صحبت میکنیم.
مدارس دولتی فنلاند
بیشتر مدارس فنلاند دولتی هستند و آموزش ابتدایی و متوسطه برای همه رایگان است. این مدارس زیرنظر دولت و شهرداریها اداره میشوند و هزینهای برای والدین ندارند و وعدههای غذایی و کتابهای درسی و لوازم آموزشی را بهرایگان ارائه میدهند. فراموش نکنید که رایگانبودن مدارس دولتی فنلاند برای دانشآموزانی است که والدینشان مقیم یا شهروند فنلاند هستند.
مدارس خصوصی فنلاند
تعداد مدارس خصوصی کشور فنلاند کمتر از مدارس دولتی است و برخلاف بسیاری از کشورها، در فنلاند مدارس خصوصی از حمایتهای دولت برخوردارند. به همین دلیل، هزینه تحصیل در این نوع مدارس در مقایسه با مدارس خصوصی برخی کشورهای اروپایی کمتر است. معمولا دانشآموزان خارجی که اقامت فنلاند را ندارند، در مدارس خصوصی تحصیل میکنند.
مدارس بین المللی فنلاند
مدارس بینالمللی در فنلاند زیرمجموعه مدارس خصوصی هستند و زبان تدریس در بیشتر آنها انگلیسی است؛ اما در برخی مدارس دروس به زبانهای فرانسوی، آلمانی، روسی و سوئدی نیز تدریس میشوند.
برنامههای درسی در هریک از مدارس بینالمللی میتواند متفاوت باشد و در نوع برنامه آموزشی، انعطافپذیری بیشتری از مدارس دولتی وجود دارد. برنامه درسی مدارس بینالمللی معمولا از برنامههای درسی بریتانیا و ایالات متحده پیروی میکنند.
مدارس شبانه روزی فنلاند
عموم مدارس شبانهروزی فنلاند برای مقاطع تحصیلی متوسطه و دبیرستان هستند و وجود امکانات مطلوب آنها را به گزینهای مناسب برای دانشآموزان بینالمللی تبدیل کرده است.
دانشآموزان خارجی میتوانند در خوابگاههای این نوع مدارس اقامت و در کنار آن وعدههای غذایی نیز دریافت کنند. مدارس بینالمللی شامل فعالیتهای فوقبرنامه در زمینههای فرهنگی و ورزشی و هنری هستند. شهریه تحصیل در این نوع مدارس در مقایسه با سایر مدارس بیشتر است.
سیستم آموزشی در مدارس فنلاند چگونه است؟
فنلاند یکی از نظامهای آموزشی پیشرفته جهان را دارد که در کانون توجه کشورهای دیگر قرار گرفته است. تحصیل در مدارس فنلاند از ۶ سالگی آغاز میشود و تا ۱۷ سالگی ادامه پیدا میکند. والدین میتوانند قبلاز ۶ سالگی فرزندان خود را در مهدکودک ثبتنام کنند. تمامی مدارس این کشور از برنامه درسی ملی پیروی میکنند؛ اما در مدارس خصوصی و بینالمللی انعطافپذیری بیشتری در برنامه تحصیلی و فعالیتهای فوقبرنامه وجود دارد. دوره ابتدایی از ۷ تا ۱۵ سالی و دوره متوسطه پساز آن است که حدود ۲ تا ۳ سال طول میکشد. بعداز آن دانشآموزان براساس اهداف خود به دانشگاه یا دورههای فنیوحرفهای وارد میشوند.
در مدارس این کشور، عموما دروس به زبانهای فنلاندی و سوئدی و در دبیرستانهای بینالمللی، به زبانهای انگلیسی یا فرانسوی تدریس میشوند. سال تحصیلی در مدارس فنلاند از اواسط شهریور (اواسط ماه آگوست) شروع میشود و در اواسط تیر (اوایل ژوئن) به پایان میرسد.
روزهای فعالیت مدارس فنلاند از دوشنبه تا جمعه از ساعت ۹ یا ۹:۴۵ تا ۲ یا ۱۴:۴۵ است. زنگ تفریح بین کلاسها نیز حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه است تا دانشآموزان انرژی کامل برای ادامه روز را داشته باشند. سیستم نمرهدهی در مدارس فنلاند براساس نمره است و میتواند بهصورت از ۱ تا ۵ و از ۱ تا ۷ و از ۱ تا۱۰ باشد. در مدارس این کشور در بازه نمرهدهی ۱ تا ۵، نمره ۳ پذیرفتنی است. بهطور کلی، سیستم نمرهدهی سنتی در این کشور وجود ندارد و دانشآموزان در محیطی آرام و به دور از استرس تحصیل میکنند.
سیستم آموزشی در مدارس فنلاند شامل مقاطع تحصیلی زیر است:
- پیشدبستانی: در فنلاند، دانشآموزان میتوانند پیشاز ورود به مقطع دبستان و در ۶ سالگی، دوره ۱ ساله پیشدبستانی را در مهدکودکها بگذرانند. هدف از این دوره تحصیلی آمادهسازی کودکان برای ورود به مدرسه است و آموزش ازطریق بازی و فعالیتهای خلاقانه انجام میشود. درصورتیکه زبان مادری دانشآموز فنلاندی یا سوئدی نباشد، در این مقطع تحصیلی آموزشهای زبان نیز ارائه میشوند.
- آموزش ابتدایی: آموزش ابتدایی در فنلاند از ۷ سالگی آغاز میشود و ۹ سال به طول میانجامد. این مقطع اجباری است و بهدلیل اینکه آموزش آن برعهده شهرداری قرار دارد، برای عموم افراد رایگان است. دانشآموزان در این مقطع دروسی مانند زبان فنلاندی یا سوئدی، ریاضی، علوم، هنر، موسیقی، ورزش و زبانهای خارجی را میگذرانند. ارزیابیها در مقطع ابتدایی با هدف حمایت از رشد فردی دانشآموزان انجام میشود و نمرهدهی کمتر مطرح است. ساعات تدریس در سالهای اول و دوم ابتدایی ۲۰ ساعت در هفته است و در پایهها بالاتر افزایش مییابد.
- آموزش متوسطه: آموزش متوسطه در فنلاند شامل دبیرستان و مدارس فنیوحرفهای است. دانشآموزان براساس هدف و علاقه خود میتوانند نوع مدرسه مدنظرشان را انتخاب کنند. مدتزمان تحصیل در دبیرستان حدود ۲ تا ۴ سال است و دانشآموزان برای ورود به دانشگاه یا مرکز آموزش عالی فنیوحرفهای آماده میشوند. در مدارس فنیوحرفهای، تاکید بر ارائه دروس بهصورت عملی است و دانشآموزان برای ورود به بازار کار آماده میشوند.
- آموزش عالی: آموزش عالی در فنلاند برعهده دانشگاهها و مدرسههای عالی حرفهای است. در مدارس عالی حرفهای، تمرکز بر ارائه دروس بهصورت عملی است و شامل یادگیری حین کار میشود. مدتزمان تحصیل در این مدارس حدود ۳ تا ۴ سال است. دانشآموزان برای ادامهتحصیل باید ۲ سال سابقه کار مرتبط با رشته خود را داشته باشند. در دانشگاهها نیز، پساز ۳ تا ۴ سال میتوانید مدرک کارشناسی دریافت کنید.
شرایط تحصیل در مدارس فنلاند چیست؟
دانشآموزان برای تحصیل در مدارس فنلاند باید شرایط تعیینشده مدرسه مدنظر را قرار دهند. دانشآموزان ایرانی میتوانند برای تحصیل در مدارس خصوصی این کشور درخواست دهند و تا حدودی با زبانهای فنلاندی و سوئدی آشنا باشند. در بسیاری از مدارس خصوصی و دولتی این کشور، معیارهایی مانند سن و مدرک زبان و تمکن مالی نیز بررسی میشوند.
شرط سنی
شرط سنی دانشآموزان براساس مقطع تحصیلی متفاوت است. دانشآموزان خارجی ۶ تا ۱۷ ساله میتوانند مانند دانشآموزان فنلاندی در مقطع تحصیلی مرتبط با سن خود تحصیل کنند.
مدرک زبان
در مدارس بینالمللی و خصوصی که دانشآموزان بینالمللی در آنها تحصیل میکنند، معمولا دروس به زبانهای انگلیسی و فرانسوی تدریس میشوند و برای تحصیل در آنها معمولا به ارائه مدرک زبان نیازی نیست.
تمکن مالی
والدین دانشآموزانی که قصد دارند در مدارس فنلاند تحصیل کنند، باید برای اثبات توانایی تامین شهریه و هزینه زندگی فرزندانشان، گواهی تمکن مالی ارائه دهند. مقدار دقیق تمکن مالی به نوع مدرسه و شهر محل تحصیل بستگی دارد و بهطور کلی، ۱۰ هزار یورو در سال تخمین زده میشود.
شهریه مدارس فنلاند چقدر است؟
شهریه مدارس فنلاند براساس نوع مدرسه و مقطع تحصیلی متفاوت است. در جدول زیر، به شهریه سالانه مدارس این کشور اشاره کردهایم.
شهریه مدارس فنلاند | |
---|---|
مدارس دولتی | رایگان برای شهروندان فنلاند |
مدارس خصوصی | سالانه حدود ۲ هزار تا ۱۲ هزار یورو |
مدارس بینالمللی | سالانه حدود ۸ هزار تا ۲۰ هزار یورو |
مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش از مدارس فنلاند
جمعآوری مدارک مورد نیاز یکی از مراحل مهم فرایند اخذ پذیرش از مدارس کشور فنلاند است. مدارک در هر مقطع تحصیلی تا حدودی متفاوت است؛ اما درمجموع مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش از مدارس فنلاند عبارتاند از:
- فرم تکمیلشده درخواست پذیرش از مدرسه
- فرم تکمیلشده قرارداد ثبتنام مدرسه
- کپی گذرنامه
- فرم ارزیابی دانشآموز از معلم سال قبل
- معرفینامه
- گواهی سوابق تحصیلی بههمراه ریزنمرههای تحصیلی
- فرم تکمیلشده نظرسنجی والدین
- پرداخت هزینه درخواست پذیرش (حدود ۳۵۰ تا ۴۵۰ یورو)
مراحل دریافت پذیرش از مدارس فنلاند
- درباره مدارس فنلاند تحقیق و مدرسه متناسب با نیازهای تحصیلی خود را انتخاب کنید.
- عموم مدارس این کشور سیستم درخواست آنلاین دارند. در این مرحله، فرم درخواست پذیرش را تکمیل و همراه با سایر مدارک برای مدرسه ارسال کنید.
- هزینه بررسی درخواست پذیرش را پرداخت کنید. این هزینه حدود ۳۵۰ تا ۴۵۰ یورو است.
- برای ورود به برخی مدارس بهخصوص در مقطع دبیرستان، آزمون ورودی برگزار میشود. درصورت نیاز، در آزمون ورود شرکت کنید.
- پساز تایید درخواست و مدارک، مدرسه نامه پذیرش را برایتان ارسال میکند.
- با داشتن نامه پذیرش و سایر مدارک مورد نیاز، برای دریافت ویزای تحصیلی به سفارت فنلاند مراجعه کنید.
بهترین مدارس فنلاند برای تحصیل کدام اند؟
هنگام انتخاب مدرسه در فنلاند باید چندین معیار را مدنظر قرار دهید. یکی از این معیارها زبان آموزش در مدرسه است. اگر فرزند شما با زبان انگلیسی آشنایی دارد، بهتر است مدارس خصوصی و بینالمللی را انتخاب کنید که زبان تدریس در آنها انگلیسی است.
یکی دیگر از معیارهای انتخاب مدرسه در کشور فنلاند، کیفیت برنامههای آموزشی است. درباره نوع برنامه آموزشی مدرسه تحقیقات لازم را انجام دهید. همچنین، شهریه مدرسه را در نظر بگیرید و گزینهای را انتخاب کنید که بیشترین تطابق را با بودجه شما دارد. در ادامه، با بهترین مدارس فنلاند برای تحصیل آشنا میشویم.
مدرسه بینالمللی هلسینکی (ISH)
مدرسه بینالمللی هلسینکی یکی از مدارس قدیمی شهر هلسینکی است و برنامههای آموزشی بینالمللی را از مقطع ابتدایی تا دبیرستان ارائه میدهد. شهریه سالانه تحصیل در مقاطع مختلف این کشور متفاوت است. هزینه تحصیل در مقطع ابتدایی حدود ۱۲ هزار یورو و در مقطع دبیرستان حدود ۱۶ هزار یورو است. در این مدرسه، دروسی مانند علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم طبیعی و ریاضی تدریس میشوند.
مدرسه تورکو (Turku International School)
مدرسه تورکو گزینهای مناسب برای دانشآموزان خارجی است که در شهر تورکو زندگی میکنند. برنامههای تحصیلی مدرسه تورکو در حوزههای علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم طبیعی و ریاضی است. شهریه سالانه تحصیل در مدرسه مذکور حدود ۱۲ هزار یورو برآورد میشود.
مدرسه بینالمللی تامپره (Tampere International School)
مدرسه بینالمللی تامپره در شهر تامپره واقع شده است و برنامههای آموزشی انگلیسیزبان را برای دانشآموزان مقاطع ابتدایی تا دبیرستان ارائه میکند. ازجمله دروس این مدرسه میتوان به ریاضی، علوم طبیعی، علوم اجتماعی و علوم انسانی اشاره کرد. شهریه سالانه تحصیل در این مدرسه بین ۱۰ هزار تا ۱۲ هزار یورو متغیر است.
مدرسه بینالمللی وانتا (Vantaa International School)
مدرسه بینالمللی وانتا برنامههای تحصیلی را برای دانشآموزان کلاسهای یکم تا نهم ارائه میدهد. ناگفته نماند که در این مدرسه زبانهای فرانسوی و اسپانیایی و آلمانی از کلاس چهارم به دانشآموزان تدریس میشوند. عموما دانشآموزان ساکن شهر وانتا در این مدرسه پذیرش میشوند. شهریه سالانه مدرسه بینالمللی وانتا دقیقا مشخص نیست؛ اما حدودا مشابه سایر مدارس بینالمللی فنلاند است.
مدرسه بینالمللی اولوو (Oulu International School)
اولوو یکی از مدارس جهانی IB در شهر اولوو است که برنامههای تحصیلی را برای دانشآموزان مقاطع ابتدایی ارائه میدهد. سیستم آموزشی بینالمللی IB که اعتبار جهانی دارد، مهارتهای اجتماعی، فکری، شخصی و عاطفی دانشآموزان را پرورش میدهد. ازآنجاکه در این مدرسه دروس به زبان انگلیسی تدریس میشوند، دانشآموزان باید با این زبان آشنا باشند. شهریه سالانه تحصیل در مدرسه بینالمللی اولوو حدود ۱۲هزار یورو تخمین زده میشود.
مدارس ایرانی فنلاند
مدارس ایرانی فنلاند دانشآموزان را از ۷ سالگی پذیرش میکنند و تحصیل در آنها تا ۹ سال اجباری است. دانشآموزان این نوع مدارس در ۱۶ سالگی باید در امتحان ملی شرکت کنند. همچنین، معلم دانشآموزان تا ۶ سال یکسان است. سیستم آموزشی مدارس ایرانی در فنلاند مشابه سایر مدارس است و دانشآموزان پساز اتمام دوره ابتدایی، میتوانند انواع آموزشهای عمومی و حرفهای را دنبال کنند.
ساعت کاری مدارس ایرانی نیز از ۸ یا ۹ تا ۱۴ است و دانشآموزان روزانه ازلحاظ تحصیلی ارزیابی میشوند. در این نوع مدارس، زبان فنلاندی آموزش داده و در ۹ سالگی نیز آموزش زبان سوئدی آغاز میشود. بدینترتیب، دانشآموزان پساز گذشت چند سال میتوانند به زبانهای انگلیسی و فنلاندی و سوئدی مسلط شوند. فراموش نکنید که تحصیل در این نوع مدارس عموما مناسب فرزندان سفیران است و معمولا از ایران برای تحصیل در آنها اقدام نمیکنند.
اخذ ویزای دانش آموزی برای تحصیل در مدارس فنلاند چگونه است؟
دانشآموزان بینالمللی برای تحصیل در مدارس فنلاند باید ویزای تحصیلی و اجازه اقامت دریافت کنند. دانشآموزان با داشتن نامه پذیرش از مدرسه میتوانند از سفارت فنلاند در ایران وقت بگیرند و مدارک را در روز تعیینشده به سفارت ارائه دهند. صدور ویزای تحصیلی حدود ۲ تا ۳ ماه زمان میبرد و مدتزمان اعتبار آن ۲ سال است.
امکان ارائه درخواست ویزا بهصورت آنلاین نیز وجود دارد. هزینه درخواست ویزا بهصورت کاغذی و در سفارت فنلاند حدود ۴۵۰ یورو و هزینه درخواست ویزا بهصورت آنلاین ۳۵۰ یورو است.
والدین دانشآموزان میتوانند با دریافت ویزای همراه، به کشور فنلاند بروند و در آنجا پساز پیداکردن کار، ویزای خود را به ویزای کاری تبدیل کنند.
مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی فنلاند عبارتاند از:
- نامه پذیرش از مدرسه در فنلاند
- گواهی تمکن مالی هزینههای زندگی (سالانه ۱۰ هزار یورو)
- گواهی تمکن مالی شهریه مدرسه (متغیر)
- گذرنامه معتبر
- عکس پاسپورتی
- رسید پرداخت هزینه ویزا
- بیمه سلامت
- فرم تکمیلشده درخواست ویزا
مزایای تحصیل در مدارس فنلاند
- کیفیت آموزشی مناسب
- فضای یادگیری بدون فشار و با رقابت کم
- امکان تحصیل رایگان در مدارس دولتی برای دارندگان اقامت دائم
- توجه به رشد همهجانبه دانشآموزان در مدارس
معایب تحصیل در مدارس فنلاند
- نیاز به یادگیری زبان فنلاندی یا سوئدی برای زندگی در این کشور
- هزینه تحصیل نسبتا زیاد در مدارس بینالمللی
- آبوهوای سرد کشور فنلاند